Onderweg durven gaan

“Thuis zijn, hier.
En onderweg.
Omdat alles blijft veranderen.
Verbind ik jouw hoofd met je hart.
Zodat je het lef hebt om onderweg te gaan.
Al kom je van ver, je vindt altijd je plek.”

In verbinding

Als je je kunt verbinden met de ziel van de organisatie en die van jezelf kun je hier zijn en onderweg. Hoe de wereld om jou en jouw organisatie ook verandert.

“Marja is onbevooroordeeld naar de deelnemers en duidelijk controle houdend op het proces.” – Dennis, Director International Services, Van der Velden Marine Systems.

Marja Leertouwer heeft als manager vele teams aangestuurd. Ze is o.a. manager geweest van een hospice. Deze organisatie heeft ze mede begeleid in een veranderingsproces van een kleinschalige setting naar een grotere (samenwerkende) organisatie. Daarbij heeft ze ervaren dat je als leider zowel de lijnen uitzet als de verbinding met het team aangaat. Leiders moeten altijd het contact aangaan, hoe lastig het soms ook mag zijn.

“Ik ben zelf het verbindende element. Verbindingen tussen mensen en groepen, groepen en organisaties, mensen en hun stad of land. Verbindingen tussen binnen en buiten, man en vrouw, directeur en receptionist.”

Organisatie opstellingen

Marja werkt graag met werkvormen zoals organisatie- en managementopstellingen. Het is een krachtige manier om onderliggende patronen in je werksituatie zichtbaar te maken. ‘Het bijzondere aan opstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld, dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen of thema’s.’

“De begeleiding van Marja is erg fijn, een dijk van een vrouw!– Dennis, ondernemer.

“Ik was tot dusver onbekend met het verschijnsel `opstelling`, en ben erg onder de indruk geraakt van de mogelijkheden die dit voor mensen binnen organisaties biedt. Abstracte, strategische kwesties worden op krachtige en soms confronterende wijze visueel gemaakt, waardoor vanuit contact met de eigen intuïtie de juiste keuze zichzelf maakt.” – Sander, Associate professor, Radboud University Medical Centre Nijmegen.

“Ik creëer binnen mijn trainingen graag een werkplaats waarbij de deelnemers hun persoonlijke taak kunnen verbinden met de organisatietaak. Waar ieder op zijn eigen plek c.q. functie zijn kwaliteiten bijdraagt ten dienste van het geheel en waar dit geheel de bescherming en de mogelijkheden biedt tot een maximale individuele ontplooiing. Ik vind het belangrijk om binnen organisaties te kunnen werken op identiteitsniveau. Anders werkt het niet. Als je iets op een hoger plan wilt tillen, moeten mensen zich kunnen committeren. Zelfs bij een schijnbaar eenvoudige vaardigheidstraining. Ik ga altijd naar het persoonlijke verhaal.”

je bent offline