Leren fietsen

“Met mij kun je op een veilige en liefdevolle manier oefenen met gedrag.
Kijken of je iets anders kunt doen, dan dat je altijd al doet.
Dat voelt als leren fietsen.
Wankel en kwetsbaar.
En soms ook eng.
Ik spring bij je achterop en geef je zonder oordeel terug, wat jouw gedrag met mij doet.
Je wordt bewust.
En als je wilt, kun je het morgen anders doen.
Je hebt het namelijk al een keer ervaren.”

Respectvolle confrontatie

“Rosa is een fantastische toevoeging aan deze training. Goed gespeeld!”
Andrea, Accounting PGGM, deelnemer training Feedback geven en ontvangen in 2013

Haar introductie tot trainingsacteren was in 2000, toen zij in Friesland twee jaar lang op middelbare scholen door middel van toneel en een nales met rollenspel scholieren leerde omgaan met zinloos geweld. Inmiddels heeft Rosa een intensieve opleiding tot trainingsacteur gevolgd en heeft ze na het behalen van haar diploma veel ervaring opgedaan in met name communicatietrainingen. Rosa volgt de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen.

“Rosa Evans-Knaup, de co-trainer, vond ik heel toegankelijk, goed inlevingsvermogen, prettig en confronterend. “ Cune, Stafmedewerker Marketing en Bedrijfsvoering Kunstcentrum Haarlem, deelnemer Verkooptraining en Klantgerichtheid, eind 2012.

“Het is verbazend om te zien hoe effectief een training is, als mensen het geleerde in een veilige omgeving kunnen uitproberen en meteen feedback krijgen op hun gedrag. Het geeft mij enorm veel voldoening om mijn vak zo toegepast te kunnen uitoefenen en mensen verder te helpen. Je merkt dat veel ongewenst gedrag niet voorkomt uit onwil, maar uit gewoonte. Mensen zijn vaak niet bij machte daar zelf zo bewust van te worden dat ze het kunnen aanpassen. De gewoonte zit zo vastgebakken dat daar heel moeilijk van los te komen is. Door middel van rollenspel en directe feedback kunnen deze gedragingen naar boven worden gebracht en bewust worden gemaakt. De deelnemer is dan zelf in staat om het te herkennen en aan te passen. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk hoe effectief dit is.”

” Rosa voelde goed aan wat een teamlid aan pittigheid aan kon en kon goed verwoorden wat ze ervoer.”
Josine, Pedagogisch medewerker bij Kinderopvang Kids voor Kinderen, deelnemer Workshop Feedback.

Rosa Evans-Knaup wordt bij onze verschillende programma’s vaak ingezet. Onze trainers werken graag met haar vanwege haar inlevingsvermogen. Rosa kan als geen ander in een rollenspel met een korte uitleg personen zeer treffend neer zetten. Deelnemers spreken in evaluaties lovend over haar.

“Ik vind Rosa een geweldig mens. Ze kan zich super inleven in anderen en weet precies hoe ze het onderste uit de kan kan halen bij de deelnemers. Dit deed zij op een plezierige manier. Tijdens de laatste trainingsdag heeft zij prachtige complimenten aan ons gegeven d.m.v. positieve feedback. Super.” Sabrina, Leerkracht groep 4/5/6 OBS De Kroosduiker, deelnemer Feedbacktraining 2014

je bent offline