Gevaarlijke vragen stellen

“Ik geloof in er uit halen in plaats van er in stoppen.
Ik help je de juiste vragen te stellen aan jezelf.
Soms, zijn dat lastige vragen.
Ik nodig je uit om in beweging te komen.
Om te zoeken waar je nog niet gezocht hebt.
Om te kunnen zeggen wat je werkelijk te zeggen hebt.
Betekenis geven aan jezelf.
En daarmee aan je organisatie.”

Zonder risico geen rendement

Anne van Weeghel studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen werkte ze als actrice en theatermaker. Vanuit het theater maakte ze de stap naar de trainingswereld als trainingsactrice en van daaruit de stap naar het trainerschap. Anne volgde de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen.

“Het werken als trainer intrigeert en inspireert me, omdat ontwikkel-, leer- en veranderprocessen me steeds opnieuw weer raken. Mijn sensitiviteit en mijn vermogen om snel (groeps)processen te doorzien helpen me om gemakkelijk aan te sluiten bij deelnemers. Daarnaast merk ik dat de combinatie van mijn humor en overtuigingskracht aanstekelijk werkt en ook afwachtende deelnemers helpt aan te haken.”

“Bedankt voor je laagdrempeligheid en uitnodigende houding.”
Hennie, persoonlijk begeleidster – deelnemer Symposiumworkshop ‘Zo ben ik nu eenmaal’ voor Amarant in 2012.

Anne heeft veel ervaring met trainingen in de financiële wereld (banken, accountancy). Daarnaast heeft ze ook veel ervaring in de zorg, bijvoorbeeld in de psychiatrie en bij instellingen voor verstandelijk gehandicaptenzorg.
Ze wordt vaak ingezet op trajecten voor high potentials en/of jonge leidinggevenden. Door haar leeftijd en energieke manier van trainen sluit ze goed aan bij deze doelgroep. Inhoudelijk zijn de thema’s waar ze veel in traint: assertiviteit, feedback, (persoonlijk) leiderschap, presenteren en in de breedte; effectief communiceren.
Haar specialisme omschrijft ze als ‘alle trainingen die gaan over interactie met anderen, waarbij de interactie die zich binnen jezelf afspeelt ook een grote rol speelt.’

“Anne kon zich goed inleven op elke casus. Ze omschreef duidelijk wat het met haar deed.” R. Teamleider – Gemeente Amsterdam – Stadsdeel Oost, deelnemer training Feedbackgeven voor leidinggevenden in 2013.

“Ik vind het belangrijk om voorbij het niveau van tips en trucs te komen, zodat deelnemers nieuw gedrag echt kunnen verbinden met wie zij als individu zijn. Daarom zoek ik altijd naar de lagen onder het gedrag en werk ik ook bij het trainen van vaardigheden, op overtuigings- en identiteitsniveau. Ik werk altijd vanuit vertrouwen en veiligheid, maar ik ga daarbij de confrontatie niet uit de weg.”

“Anne is een leuk mens, dat het vermogen bezit om de persoon gestalte te geven die jij feedback wilt geven. Heel knap! Verder geeft ze zichzelf ook bloot door voorbeelden te noemen uit haar privéleven. Hierdoor stelt ook zij zich kwetsbaar op. Dit heb ik als heel fijn en veilig ervaren.” Medewerker OBS De Kroosduiker, deelnemer Feedbacktraining

je bent offline